keskiviikko 20. helmikuuta 2013

Perinteinen unelmatorttu

Kuva: Maku
Huom! Tee mielellään jo edellisenä päivänä.

4 munaa
1,5 dl sokeria
0,5 dl perunajauhoja
0,5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta

Täyte:
150 g pehmeää suolatonta voita
2 dl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria
2 keltuaista

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja vatkaa taikina nopeasti tasaiseksi. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille ja paista uunin keskitasossa 225 asteessa noin 7 minuuttia. Kumoa kypsä kääretorttulevy sokeroidulle leivinpaperille.
Valmista täyte vaahdottamalla pehmeä voi ja sokeri keskenään. Vatkaa keltuaiset ja vaniljasokeri joukkoon. Levitä täyte jäähtyneen torttupohjan päälle ja kääri levy leivinpaperin avulla napakaksi rullaksi. Nosta kääretorttu jääkaappiin. Parhaimmillaan seuraavana päivänä.

Vadelmaunelma: Ripottele täytteen päälle 200 g vadelmia.
Appelsiiniunelma: Lisää täyteainesten joukkoon yhden appelsiinin raastettu kuori.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti