maanantai 18. helmikuuta 2013

Suklainen mansikka-jogurttitorttu

Ihanan kesäinen, maukas torttu.

200 g tummaa suklaata (tai maitosuklaata)
6 dl riisimuroja

5 liivatelehteä
3 rlk limetin mehua
0,5 l tuoreita mansikoita
2 dl kuohukermaa
300 g vaniljajogurttia
1 dl sokeria

Koristeluun:
0,5 l tuoreita mansikoita
suklaata

1. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Aseta irtopohjavuoan (∅ 24 cm) pohjalle leivinpaperi. Sulata suklaa vesihauteessa ja sekoita riisimurot sulan suklaan joukkoon. Levitä suklaa-muroseos vuokaan ja nosta vuoka kylmään.
2. Purista limetistä mehu ja paloittele puhdistetut mansikat. Vatkaa kerma vaahdoksi. Kuumenna limetin mehu, purista ylimääräinen vesi liivatelehdistä ja liuota ne kuumennetun mehun joukkoon.
3. Lisää jogurtin joukkoon mansikkapalat, sokeri ja liivate-mehuseos. Sekoita seokseen viimeiseksi kermavaahto ja kaada seos vuokaan pohjan päälle. Peitä vuoka kelmulla ja anna hyytyä kylmässä vähintään 4 tuntia, mielellään yön yli. Irrota torttu vuoasta ja nosta tarjoiluvadille. Koristele mansikoilla ja suklaalastuilla.

Ohje Pirkasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti