keskiviikko 20. helmikuuta 2013

Kaurasämpylät


Kaurasämpylät
Kuva: Yhteishyvä
Tämä on yksi lempisämpyläohjeistani. Ohjeella tulee ihanan pehmeät ja herkulliset sämpylät.

Kaurasämpylät

Noin 20 kpl

5 dl vettä
50 g hiivaa
1 dl kauraleseitä / kaurahiutaleita
3 dl kaurahiutaleita
2 tl suolaa
1 rkl hunajaa
8 dl vehnäjauhoja
0,5 dl öljyä tai sulatettua voita

1. Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi ja liuota siihen hiiva. Sekoita kauraleseet tai -hiutaleet veteen. Laita seos lämpimään paikkaan noin 20 minuutiksi (esim. vesihauteeseen), kunnes se hieman kuplii.
2. Sekoita suola ja hunaja joukkoon. Alusta jauhot taikinaan ja lisää rasva.
3. Leivo taikinasta sämpylöitä ja laita ne leivinpaperin päälle pellille. Kohota sämpylöitä vielä noin puoli tuntia.
4. Leikkaa sämpylöihin ristiviillot keskelle ja voitele ne vedellä. Ripottele pinnalle hieman leseitä tai kaurahiutaleita (auringonkukansiemenet tms. käyvät myös). Paista sämpylöitä 225-asteisen uunin keskitasolla noin 10-12 minuuttia.

Resepti Kotivinkistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti