maanantai 18. helmikuuta 2013

Kinkku-ananaspiirakka

Hyvä ja maukas piirakka

1 dl perunasosejauhetta
2 dl vehnäjauhoja
0,5 tl leivinjauhetta
100 g pehmeää voita
1 dl vettä

Sekoita pohjan ainekset vettä lukuun ottamatta ryynimäiseksi seokseksi. Lisää vettä vähitellen, kunnes taikina on koostumukseltaan sopivaa. Levitä piirasvuoan pohjalle. Paista pohjaa 225 asteessa 8-10 minuuttia.

200 g kinkkua
1 tlk ananasta
1 paprika
(kevätsipulia)
3 dl ruokakermaa
3 kananmunaa
1-2 rkl ketsuppia / chiliketsuppia
ripaus mustapippuria
1-2 tl paprikajauhetta
1 tl chilijauhetta
100 g juustoraastetta

Pilko kinkku, ananas ja paprika. Levitä ainekset pohjalle. Sekoita kerma, munat ja mausteet keskenään ja kaada pohjan päälle. Ripottele lopuksi pinnalle juustoraaste. Paista 225 asteessa noin puoli tuntia, kunnes täyte on hyytynyt.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti