maanantai 18. helmikuuta 2013

Marjainen marenkipiiras

Ihan hyviä ovat, mutta resepti ei yllä suosikkien joukkoon.

Pohja:
100 g voita
1 dl sokeria
2 keltuaista
1 dl maitoa
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

reilusti vadelmia tai raparperipaloja

Marenki:
2 valkuaista
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria


1. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Sekoita jauhot keskenään ja lisää ne voi-sokerivaahtoon vuorotellen keltuaisten ja maidon kanssa. Levitä taikina leivinpaperin päälle pellille.
2. Levitä vadelmat taikinan päälle / Raparperipaloja täytyy ensin keittää noin 5 min, jotta ne pehmenevät. Lisää raparperipalojen joukkoon myös hieman sokeria.
3. Valmista marenki. Vispaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi, lisää samalla sokerit vähitellen joukkoon. Levitä marenki pohjan päälle. Paista noin 20 minuuttia 175 asteessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti