maanantai 18. helmikuuta 2013

Persikkainen rahkapiiras

Helppo ja herkullinen, pehmeän makuinen piiras
Persikan sijaan voi käyttää myös muita hedelmiä tai marjoja, esim. omenakuutioita, päärynää, mustikoita, vadelmia jne.

Pohja:
3 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
250 g voita sulatettuna
8 dl vehnäjauhoja
-  -  -  -  -  -  -  -  -
2 dl kermaa
1 kananmuna

1. Sekoita viivan yläpuolella olevat ainekset keskenään. Siirrä 1/4 taikinasta toiseen kulhoon odottamaan (ripotellaan viimeiseksi piirakan päälle).
2. Sekoita kerma ja kanamuna taikinaan ja levitä se uunipellille.

Täyte:
500 g rahkaa
2 munaa
1,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
- - - - - - - - -  -
Noin 2 prk (2x 410/235g) säilykepersikkaa

Sekoita täytteen ainekset keskenään ja kaada täyte pohjan päälle. Viipaloi persikat ja levitä täytteen päälle. Ripottele viimeiseksi pinnalle odottamassa ollut taikina. Paista noin 25 minuuttia 200 asteessa uunin keskitasolla.

Ohje Kyökkipiika Katilta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti