keskiviikko 20. helmikuuta 2013

Minttusuklaakakku

Kuva: Kodin kuvalehti
Mehevä, raikas ja ihanan minttusuklainen täytekakku. Nam, nam.


10-15 hengelle

Pohja
4 munaa
2 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
4 rkl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta


Täyte
1 tlk (400 g) säilykepäärynöitä sokeriliemessä
4 dl vispikermaa
¾ dl sokeria
1 prk (150 g) ranskankermaa
1 tl vaniljasokeria
15 kpl After Eight -minttusuklaakarkkeja


1. Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi. Yhdistä kuivat aineet ja siivilöi munavaahtoon. Kaada taikina 3 litran voideltuun vuokaan ja paista 180 asteessa uunin alatasolla 30–35 minuuttia. Jäähdytä hyvin.

2. Valuta päärynät siivilässä ja säästä liemi. Survo päärynät soseeksi. Vaahdota kerma sokerin kanssa. Lisää kermavaahdon joukkoon ranskankerma ja vaniljasokeri. Leikkaa jääkaappikylmät minttusuklaapalat pieniksi paloiksi ja sekoita vaahtoon.

3. Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan ja kostuta välit päärynätölkin mehulla. Levitä alimmalle pohjalle ensin päärynäsurvosta ja sen päälle reilusti minttu-kermavaahtoa. Täytä toinen väli samalla tavalla. 
Kuorruta kakku lopulla kermaseoksella. Anna mehevöityä jääkaapissa seuraavaan päivään ja koristele ennen tarjoilua.

Ohje: Kirsti Mäkinen (Kodin Kuvalehden Lukijoiden parhaat kakut -kilpailu)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti