perjantai 1. helmikuuta 2013

Porkkana-inkiväärikeitto


Hyvä, helppo ja mukavan kermainen keitto.

3 annosta
500 g porkkanaa
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
1-2 rkl voita
6 dl vettä
1 kanaliemikuutio
1-2 rkl tuoretta raastettua inkivääriä
1 dl kuohukermaa
chilijauhetta maun mukaan
valkopippuria
suolaa
(valmiin keiton päälle ranskankermaa ja chilihiutaleita)

Kuori ja pilko porkkanat, sipuli ja valkosipuli. Kuumenna kattilassa voi ja kuullota sipulit ja valkosipulit. Lisää vesi, liemikuutio, porkkanat sekä inkivääri.
Kuumenna kiehumispisteeseen ja anna porista keskilämmöllä, kunnes porkkanat ovat tarpeeksi pehmeitä soseutettaviksi. Soseuta sauvasekoittimella ja lisää kerma, chili, valkopippuri ja suola. Tarkista maku.
Mausteista: Chiliä kannattaa laittaa sen verran, että keitossa on hieman poltetta, mutta niin että muutkin maut pääsevät esille ja keiton pehmeys ei kärsi liikaa. Inkiväärin kanssa ei kannata turhaan säästellä, se maistuu pehmeän kermaisessa keitossa todella hyvältä.
Kuumenna uudestaan ja nauti tuoreen leivän kanssa.

Resepti Voisilmäpeliä-blogista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti