Kuva: Herkku & Koukku |
Semifreddon perusresepti (riittää kuudelle tavalliselle jäätelönsyöjälle tai neljälle Malmiselle)
1 vaniljatanko
2-3 dl sokeria (oman maun mukaan ja semifreddon mausta riippuen)
4 isoa munaa keltuaiset ja valkuaiset eroteltuna
5 dl kuohukermaa
suolaa
Halkaise vaniljatanko pitkittäin ja raaputa siemenet (käytä tanko vaniljasokerin valmistamiseen). Vatkaa vaniljatangon siemenet, sokeri ja munankeltuaiset vaaleaksi vaahdoksi. Vatkaa toisessa kulhossa kerma pehmeäksi vaahdoksi. Kolmannessa kulhossa vatkaa munanvalkuaiset suolahippusen kanssa hyvin kovaksi vaahdoksi (pysyy kulhossa, vaikka sen kääntäisi väärinpäin). Lisää keltuaisvaahdon sekaan kermavaahto.
Mausta semifreddo tässä vaiheessa haluamillasi aineksilla. Kääntele valkuaisvaahto viimeiseksi kevyesti joukkoon. Kaada seos pakastuksenkestävään astiaan, peitä kelmulla ja pakasta mielellään yön yli, vähintään 4-5 tuntia. Tarjoa hieman sulaneena ja puolikylmänän, eli semifreddona.
Voit pakastaa semifreddon myös pienemmissä annoksissa, joiden annetaan sulaa hetki jääkaapissa ennen nauttimista. Semifreddon seuraksi sopivat tuoreet marjat tai hedelmät.
Mustikkasemifreddo
4 dl mustikoita
Minttusuklaasemifreddo
6 oksaa tuoretta minttua
100 g tummaa suklaata / minttusuklaata rouhittuna
Laita mintunlehdet ja 1 tl sokeria mortteliin ja hiero tahnaksi. Sekoita minttu ja suklaaraaste muiden ainesten joukkoon.
Limesemifreddo
1 limen raastettu kuori
Snickerssemifreddo (Huom! Snickersversioon korkeintaan 2 dl sokeria on riittävästi.)
4 Snickersiä
50 g tummaa suklaata
Pilko 3 Snickersiä ja tumma suklaa ja sulata ne vesihauteessa. Kääntele suklaaseos varovasti semifreddoseoksen joukkoon. Kaada semifreddo pakastuksenkestävään astiaan. Rouhi viimeinen Snickers-patukka semifreddon pinnalle.
Mariannesemifreddo
4 dl mariannerouhetta
Marenkisemifreddo
100 g marenkia murskattuna
Mustikka-limoncellosemifreddo
3 dl mustikoita
1 sitruunan raastettu kuori
2 rkl limoncelloa
Jouluinen semifreddo
8 kpl pipareita hienoksi murskattuna
1 dl puolukoita tai puolukkahillo (tarkista seoksen makeus)
Semifreddon perusresepti on Jamie Oliverin kirjasta Alaston kokki.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti