perjantai 1. helmikuuta 2013

Thaimaalainen kana-nuudelikeitto

Maukas keitto. Kannattaa huolehtia broilerin marinoinnista, jotta siinä on tarpeeksi makua.


Kuva: Pastanjauhantaa
400 g broilerinfileesuikaleita (maustamattomat suikaleet kannattaa marinoida itse etukäteen)
2 porkkanaa ohuina suikaleina
2 tuoretta chiliä
noin 1 l vettä
1 kasvisliemikuutio
noin 4 cm pätkä inkivääriä raastettuna
2 valkosipulin kynttä pieneksi pilkottuna
runsaasti mung-pavun ituja
100 g riisinuudeleita
ruukullinen korianteria silpuksi revittynä
(loraus thai-kalalientä, jos on)
(PIENI tippa soijaa)

Poista chileistä siemenet ja pilko pieneksi. Paista kanasuikaleet pannulla (älä ruskista vaan jätä valkoiseksi). Kuullota porkkanasuikaleet ja chilit pienessä määrässä öljyä. Yhdistä kattilaan broileri, porkkanat ja chili ja lisää noin litra kuumaa vettä. Murenna joukkoon kasvisliemikuutio. Heitä mukaan pieneksi raastettu inkivääri ja valkosipuli. Lisää kuumaa vettä tarvittaessa. Lisää korianterisilppu. Hauduttele ja maistele lientä. Lisää valkosipulia tai inkivääriä, jos keitossa ei ole tarpeeksi makua. Lisää lopuksi joukkoon idut ja riisinuudelit, jotka kypsyvät muutamassa minuutissa.

Resepti Pastanjauhantaa-blogista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti