Kuva Annasta. |
15 g (1/3 pkt) hiivaa
3 dl vettä
1 tl suolaa
1 rkl juoksevaa hunajaa
1 dl auringonkukansiemeniä
5 dl vehnäjauhoja
2,5 dl kaurahiutaleita (tai korvaa 1 dl ruishiutaleilla)
2 rkl öljyä
Liuota hiiva kylmään veteen. Lisää joukkoon suola, hunaja ja auringonkukansiemenet. Sekoita jauhoihin hiutaleet ja lisää jauhoseos vähitellen taikinaan samalla vaivaten. Lisää öljy taikinaan alustuksen loppupuolella. Peitä kulho kelmulla ja nosta taikina jääkaappiin yön yli. Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle, vaivaa ja jaa 20 osaan. Pyörittele taikinapalat pyöreiksi sämpylöiksi. Kohota sämpylöitä uunissa 40 asteessa liinalla peitettyinä noin 20 minuuttia. Ota sämpylät uunista, lämmitä uuni 225 asteeseen ja paista sämpylöitä uunin keskitasolla noin 10-15 minuuttia.
Ohje Kotivinkistä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti