maanantai 10. kesäkuuta 2013

Aprikoosi-vaniljapullat

Näitä ei ole montaa kertaa tehty, mutta hyviä muistaakseni olivat.

Kuva: Kodin Kuvalehti
Puolen litran pullataikina:
5 dl maitoa
50 g hiivaa
2 tl suolaa
1 rkl kardemummaa
2 dl sokeria
noin 1,5 l vehnäjauhoja
100 g vaniljatuorejuustoa
150 g pehmeää voita

Täyte:
100 g vaniljatuorejuustoa
50 g pehmeää voita
4-5 dl appelsiini- tai aprikoosihilloa
(2 dl pähkinärouhetta)

Lisäksi:
1 kananmuna voiteluun
raesokeria
paperisia pullavuokia

Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää suola, kardemumma ja sokeri. Lisää jauhot vähän kerrallaan hyvin vatkaten. Lisää tuorejuusto ja voi myös vähän kerrallaan. Kohota taikina liinan alla kaksinkertaiseksi.
Jaa kohonnut taikina kahteen osaan ja kauli kumpikin pala pitkulaiseksi levyksi. Levitä levyille ensi pehmeää tuorejuustoa ja sen päälle ohut kerros voita. Levitä päällimmäiseksi kerros aprikoosihilloa (jätä 4 senttiä taikinalevyn alareunasta ilman hilloa, jottei se valu yli) ja ripottele lopuksi päälle pähkinärouhetta.
Kierrä levyt napakalle rullalle. Leikkaa siitä kolmen sentin paksuisia paloja, ja nosta palat paperisiin pullavuokiin. Kohota rullia liinan alla. Voitele munalla ja ripottele päälle raesokeria. Paista 225 asteessa keskitasolla 10-15 minuuttia.

Resepti: Kodin Kuvalehti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti