Kuva: HS |
Rahkaletut:
250 g rahkaa
3 munaa
1 dl vehnäjauhoja
0,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
ripaus suolaa
voita paistamiseen
Sekoita kaikki ainekset keskenään, älä vaivaa. Anna taikinan turvota noin 15 minuuttia. Kuumenna lettupannu kuumaksi ja paista voissa paksuja lettuja. Letut palavat melko helposti, joten vähennä lämpöä ensimmäisten lettujen jälkeen. Tarjoa letut lisukkeiden kera.
Kerma-rahka:
2 dl kuohukermaa
250 g rahkaa
0,5 dl sokeria
Jogurttimousse: (en ole testannut)
5 dl luonnonjogurttia tai turkkilaista jogurttia
2 dl kuohukermaa
3 rkl tomusokeria
Laita jogurtti valumaan esimerkiksi kahvinsuodattimeen. Valuta jogurttia noin tunti. Yhdistä jogurtti, kerma ja tomusokeri kulhossa. Vispaa kuohkeaksi vaahdoksi sähkövatkaimella.
Marjalisuke:
1,5 dl vadelmia
1 dl mustikoita
1 rkl sokeria
0,5 dl vettä
Laita kaikki ainekset kattilaan ja keitä muutama minuutti. Jäähdytä.
Resepti Hesarin ruokasivuilta.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti