tiistai 4. kesäkuuta 2013

Syrnikit eli venäläiset rahkaletut

Aivan mielettömän herkullisia lettuja ja kaiken kruunaa ihanat lisukkeet. Nämä ovat ehdottomasti lempparilettuni. Paljon paremmin ei voi aamu alkaa!

Kuva: HS

Rahkaletut:
250 g rahkaa
3 munaa
1 dl vehnäjauhoja
0,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
ripaus suolaa
voita paistamiseen

Sekoita kaikki ainekset keskenään, älä vaivaa. Anna taikinan turvota noin 15 minuuttia. Kuumenna lettupannu kuumaksi ja paista voissa paksuja lettuja. Letut palavat melko helposti, joten vähennä lämpöä ensimmäisten lettujen jälkeen. Tarjoa letut lisukkeiden kera.

Kerma-rahka:
2 dl kuohukermaa
250 g rahkaa
0,5 dl sokeria

Jogurttimousse: (en ole testannut)
5 dl luonnonjogurttia tai turkkilaista jogurttia
2 dl kuohukermaa
3 rkl tomusokeria

Laita jogurtti valumaan esimerkiksi kahvinsuodattimeen. Valuta jogurttia noin tunti. Yhdistä jogurtti, kerma ja tomusokeri kulhossa. Vispaa kuohkeaksi vaahdoksi sähkövatkaimella.

Marjalisuke:
1,5 dl vadelmia
1 dl mustikoita
1 rkl sokeria
0,5 dl vettä

Laita kaikki ainekset kattilaan ja keitä muutama minuutti. Jäähdytä.

Resepti Hesarin ruokasivuilta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti