tiistai 4. kesäkuuta 2013

Appelsiini-rahkakermahyytelö

Resepti yläasteen köksäntunneilta. Kiva ja helppo pääsiäisen jälkkäri.

4 liivatelehteä
3 appelsiinia
1 dl kuohukermaa
250 g rahkaa
1/2 sitruunan mehu
0,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Kuori appelsiinit. Viipaloi kaksi appelsiinia ja vuoraa viipaleilla tarjoilukulhon reunat joka puolelta. Paloittele kolmas appelsiini pieniksi paloiksi.

Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää kermavaahdon joukkoon rahka, sitruunamehu, sokeri ja vaniljasokeri sekä appelsiinin palaset.

Kuumenna 1/2 dl vettä. Purista liivatteista vesi ja liuota ne kuumaan veteen. Lisää hieman jäähtynyt liivateseos ohuena nauhana muiden aineitten joukkoon hyvin sekoittaen. Kaada seos tarjoiluastiaan ja anna hyytyä jääkaapissa useampia tunteja. Kastele kulho hetkeksi veteen ja kumoa hyytelö tarjoiluvadille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti