maanantai 10. kesäkuuta 2013

Omena-puolukkapannari

Tässä pannarissa on paljon makua omasta takaa, joten se ei välttämättä tarvitse seurakseen mitään lisukkeita. Maistuu toki myös hillon kera. Tämä pannari maistuu myös kylmänä.

Omena-puolukkapannari

5 dl kevytmaitoa
2 kananmunaa
3 dl vehnäjauhoja
2-3 rkl sokeria
½ tl suolaa
3 rkl sulatettua voita
2-3 omenaa renkaina (kuorineen)
1 dl (jäisiä) puolukoita
½ tl kanelia
(½ tl inkivääriä)

Vatkaa maito, kananmunat, jauhot, sokeri ja suola keskenään sekaisin. Anna taikinan turvota 15-30 minuuttia ja sekoita vielä vähän ennen kaatamista vuokaan tai pellille. Vuoraa vuoka (noin 30 x 40cm) leivinpaperilla  ja sivele pohja noin puolella voisulan määrästä. Kaada taikina vuokaan. Nostele omenarenkaat päälle, niin että ne tuntuvat hieman kelluvan. Ripottele päälle vielä puolukat, kaneli ja inkivääri sekä loppu voisula. Paista 225 asteisessa uunissa noin 25-30 minuuttia.

Resepti Patalinnulta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti