maanantai 10. kesäkuuta 2013

Persikkaiset pullaneliöt

Yksi parhaista pullaleivonnaisista. Nämä ovat säilyttäneet suosionsa meidän perheessä vuodesta toiseen. Itse teen yleensä tuon kaurahiutaleseoksen puolitoistakertaisena, koska se on niin herkkua :)

Neljänneslitran pullataikina:
2,5 dl maitoa
0,5 dl sokeria
1 tl suolaa
2 tl kardemummaa
5,5 dl vehnäjauhoja
25 g hiivaa
50 g pehmeää voita

Pinnalle:
1 dl (n. 100 g) sulatettua voita
1 dl sokeria
2,5 dl kaurahiutaleita
1 tlk persikkaa

Liota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää sokeri, suola ja kardemumma. Lisää jauhot taikinaan vähitellen. Sekoita lopuksi joukkoon pehmeä voi. Levitä pullataikina kädellä painellen leivinpaperin päälle pellille. Anna levyn kohota liinalla peitettynä.
Sekoita keskenään voisula, sokeri ja kaurahiutaleet. Ripottele seos pohjan päälle. Leikkaa taikinapyörällä levy neliöiksi. Leikkaa persikat viipaleiksi ja asettele viipaleet neliöiden keskelle. Paista leivonnaista 15-20 minuuttia uunin keskitasolla 225 asteessa.

Ohje äidin reseptikätköistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti