keskiviikko 5. kesäkuuta 2013

Suklaa-suolapähkinäkakku


Oli hyvää, mutta aivan liian makeaa. Sokerin määrää voi vähentää reilusti (esim. jättää tomusokerin kokonaan pois).

120 g tummaa suklaata
120 g voita
2 kananmunaa
100 g ruokokidesokeria
100 g saksanpähkinöitä tai pekaanipähkinöitä
50 g suolapähkinöitä
100 g tomusokeria
120 g vehnäjauhoa

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Pingota leivinpaperi (ø 21–24 cm) irtopohjavuokaan.
Sulata voi ja suklaa kattilassa miedolla lämmöllä muutamia kertoja sekoitellen. Vatkaa kananmunat ja ruokokidesokeri kevyesti vaahdoksi. Sekoita suklaa-voiseos vaahtoon. Yhdistä tomusokeri ja vehnäjauhot. Siivilöi seos suklaa-vaahtoseokseen. Lisää rouhitut pähkinät taikinaan kevyesti sekoittaen.
Paista uunissa noin 15 minuuttia, juuri ja juuri kypsäksi. Tarjoa vaniljajäätelön kanssa ja puolisulaneiden vadelmien kera.

Ohje Me-lehdestä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti