tiistai 4. kesäkuuta 2013

Valkosuklaa-passionkakku



Maistelijansa hurmaava, samettisen pehmeä tuorejuustokakku. 
Isommalle joukolle kakku valmistuu kätevästi suorakaiteen muotoisessa reunavuoassa, jonka koko on noin 24x36 cm ja korkeus vähintään 6 cm. Kakku leikataan valmiina 4x4 cm leivoksiksi, joita tulee 30-50 kpl.

1 munan kakkupohja
(kaada kolmeen lasiin saman verran munia, vehnäjauhoja ja sokeria + 1 tl leivinjauhetta jauhojen joukkoon)

Valkosuklaatäyte:
4 liivatelehteä
2,5 dl kuohukermaa
200 g tuorejuustoa
1 tl vaniljasokeria
200 g valkosuklaata
1 rkl sitruunamehua

Passionkiille:
250 g Bonnen mangososetta (vajaa yksi purkki, noin 3 dl?)
2 passionhedelmää
1 dl täysmehua
1 rkl sitruunamehua
3 liivatelehteä

Koristeluun:
50-100 g valkosuklaata
ananaskirsikoita, passionhedelmä, karambola, kumkvatteja

Valmista ensin pohja. Voitele ja korppujauhota halkaisijaltaan 24-26 cm irtopohjavuoka. Laita vuoan pohjalle leivinpaperi. Vatkaa muna ja sokeri vaahdoksi. Lisää jauhot taikinaan siivilän läpi. Sekoita tasaiseksi. Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa noin 15 minuuttia.

Liota täytteen liivatteita kylmässä vedessä 10 minuuttia. Vatkaa kerma vaniljasokerin kera vaahdoksi. Sulata valkosuklaa vesihauteessa tai mikrossa pienellä teholla välillä sekoitellen. Sekoita haaleaksi jäähtynyt suklaa tuorejuustoon. Kääntele joukkoon kermavaahto. Kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi ja liuota siihen liivatteet. Sekoita hiukan jäähtynyt liivateseos ohuena nauhana täytteeseen.

Irrota jäähtynyt pohja leivinpaperista tässä vaiheessa, niin kakku on helpompi siirtää leivinpaperin päältä pois, kun sen on valmis. Pese reunus, laita pohja ja leivinpaperi takaisin ja kiinnitä vuoan reunat. Kaada täyte pohjan päälle, peitä vuoka kelmulla ja nosta viileään hyytymään (noin 2-4 tuntia).

Upota kiilteen liivatteet likoamaan kylmään veteen. Yhdistä mangosose, passionhedelmien sisukset ja täysmehu. Liuota liivatteet kiehuvan kuumaan sitruunamehuun. Kaada seos ohuena nauhana soseen joukkoon. Levitä kiille kakun pinnalle. Nosta vuoka takaisin kylmään vähintään 2 tunniksi.

Irrota kakku vuoasta varovasti ja siirrä tarjoiluastialle. Koristele hedelmillä ja valkosuklaalla.

Alkuperäinen ohje peräisin täältä, jossa myös seuraavanlainen luontaisesti gluteeniton kakkupohja:

noin 2 dl pistaaseja
1 dl mantelijauhetta
1 dl perunajauhoja
6 kpl valkuaista
3 dl tomusokeria

Kuori pistaasipähkinät ja jauha ne esimerkiksi tehosekoittimessa. Tarvitset valmista jauhetta 1 dl. Sekoita kuivat aineet keskenään. Vatkaa valkuaiset kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon tomusokeri vatkauksen aikana. Kääntele kuiva-aineseos hellästi valkuaisvaahtoon. Levitä taikina vuokaan leivinpaperin päälle. Paista 175-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Kuohkea pohja laskee jäähdyttyään.

Neliövuokaan tehtynä kakun voi myös leikata noin 4 x 4 cm:n kokoisiksi leivoksiksi ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti