sunnuntai 16. kesäkuuta 2013

Grillatut nektariinit

Helppo, kesäinen jälkiruoka, joka kruunaa grilliaterian. Ensimmäinen ohje on oma yksinkertainen versio, mutta eipä tuo toinenkaan liian työläältä vaikuta (on vielä testaamatta).

Helppo ja nopea versio: GRILLATUT NEKTARIINIT VANILJAJÄÄTELÖN KERA

1 nektariini per herkuttelija
ripaus ruokosokeria (tai muuta sokeria/siirappia) per nektariini
1-2 vaniljajäätelöpalloa per annos
(loraus vaahterasiirappia)

Pese ja halkaise nektariinit. Poista kivi. Ripottele hieman ruokosokeria nektariinin pinnalle. Grillaa keskilämmöllä noin 5 minuuttia kummaltakin puolelta, kunnes nektariinit pehmenevät ja saavat hieman väriä. Nauti vaniljajäätelön ja vaahterasiirapin kera.

Deluxe-versio: GRILLATUT NEKTARIINIT MASCARPONELLA, BALSAMICOSIIRAPILLA JA PISTAASEILLA (4 annosta)
Ohje täältä.

Kuva Culinarista-blogista.
Pistaasirouhe:
1 dl kuorittuja pistaasipähköitä, karkeasti rouhittuna
½ rkl voita
2 rkl fariinisokeria

Sulata voi ja sokeri kasarissa, lisää pistaasit ja pidä liedellä kunnes sokeri kuplii ja tihenee. Levitä pähkinäseos leivinpaperille ja siirrä jääkaappiin jäähtymään.

Balsamicosiirappi:
25 g voita
¾ dl fariinisokeria
2 rkl balsamicoviinietikkaa

Sulata voi ja sokeri kasarissa, lisää balsamico ja kiehauta. Anna kiehua miedolla lämmöllä kunnes seos tihenee ja muuttuu siirappimaiseksi (noin 5-10 min).

Mascarpone:
200 g mascarponejuustoa
4 rkl sitruunamehua
1 rkl tomusokeria

Notkista mascarpone sitruunamehulla ja makeuta tomusokerilla. Sekoita tasaiseksi.

Nektariinit:
4 kypsää nektariinia
1 rkl sokeria
1 rkl sitruunamehua

Halkaise nektariinit ja poista kivi. Ripottele leikkuupinnalle sokeria ja sitruunamehua ja anna seistä sen aikaa kun grilli lämpiää. Sivele nektariinit 3/4 balsamicosiirapista ja grillaa keskilämmöllä noin viisi minuuttia kummaltakin puolelta. Annostele kuumien nektariinipuolikkaiden päälle mascarponea ja pistaaseja ja kruunaa koko komeus lopulla balsamicosiirapilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti