Helppo ja nopea versio: GRILLATUT NEKTARIINIT VANILJAJÄÄTELÖN KERA
1 nektariini per herkuttelija
ripaus ruokosokeria (tai muuta sokeria/siirappia) per nektariini
1-2 vaniljajäätelöpalloa per annos
(loraus vaahterasiirappia)
Pese ja halkaise nektariinit. Poista kivi. Ripottele hieman ruokosokeria nektariinin pinnalle. Grillaa keskilämmöllä noin 5 minuuttia kummaltakin puolelta, kunnes nektariinit pehmenevät ja saavat hieman väriä. Nauti vaniljajäätelön ja vaahterasiirapin kera.
Deluxe-versio: GRILLATUT NEKTARIINIT MASCARPONELLA, BALSAMICOSIIRAPILLA JA PISTAASEILLA (4 annosta)
Ohje täältä.
Kuva Culinarista-blogista. |
1 dl kuorittuja pistaasipähköitä, karkeasti rouhittuna
½ rkl voita
2 rkl fariinisokeria
Sulata voi ja sokeri kasarissa, lisää pistaasit ja pidä liedellä kunnes sokeri kuplii ja tihenee. Levitä pähkinäseos leivinpaperille ja siirrä jääkaappiin jäähtymään.
Balsamicosiirappi:
25 g voita
¾ dl fariinisokeria
2 rkl balsamicoviinietikkaa
Sulata voi ja sokeri kasarissa, lisää balsamico ja kiehauta. Anna kiehua miedolla lämmöllä kunnes seos tihenee ja muuttuu siirappimaiseksi (noin 5-10 min).
Mascarpone:
200 g mascarponejuustoa
4 rkl sitruunamehua
1 rkl tomusokeria
Notkista mascarpone sitruunamehulla ja makeuta tomusokerilla. Sekoita tasaiseksi.
Nektariinit:
4 kypsää nektariinia
1 rkl sokeria
1 rkl sitruunamehua
Halkaise nektariinit ja poista kivi. Ripottele leikkuupinnalle sokeria ja sitruunamehua ja anna seistä sen aikaa kun grilli lämpiää. Sivele nektariinit 3/4 balsamicosiirapista ja grillaa keskilämmöllä noin viisi minuuttia kummaltakin puolelta. Annostele kuumien nektariinipuolikkaiden päälle mascarponea ja pistaaseja ja kruunaa koko komeus lopulla balsamicosiirapilla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti