maanantai 10. kesäkuuta 2013

Pullataikina


5 dl maitoa
50 g hiivaa
2 tl suolaa
1,5-2 dl sokeria
1 rkl hienonnettua kardemummaa
noin 1 kg (12-15 dl) vehnäjauhoja
150-200 g huoneenlämpöistä voita

Lisäksi:
kananmuna voiteluun ja raesokeria päälle
korvapuusteihin lisäksi pehmeää voita, sokeria ja kanelia





Liota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää suola, sokeri ja kardemumma. Lisää jauhoja joukkoon vähitellen samalla voimakkaasti käsin vatkaten. Sekoita viimeiseksi joukkoon pehmeä voi. Vaivaa taikina kimmoisaksi ja kulhon reunoilta irtoavaksi. Anna taikinan kohota liinalla peitettynä kaksinkertaiseksi.

Leivo taikina esimerkiksi pikkupulliksi tai korvapuusteiksi. Anna pullien kohota liinalla peitettyinä. Voitele leivonnaiset munalla ja ripottele raesokeria päälle ennen paistamista. Paista pikkupullia 225 asteessa noin 8-10 minuuttia ja pitkoja 200 asteessa 20-25 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti