6 annosta
3 päärynää
vaahterasiirappia tai vaaleaa siirappia
kardemummaa
1 l vaniljajäätelöä
Suklaakastike (tee itse tai osta valmiina):
100 g voita
3 rkl siirappia
3 dl kermaa
1,5 rkl kaakaojauhetta
Kuori ja halkaise päärynät. Leikkaa siemenkodat pois. Voitele uunivuoka ja asettele päärynänpuolikkaat vuokaan. Kaada päälle siirappia ja ripottele pinnalle kardemummaa. Paista päärynöitä 200 asteessa uunin keskiosassa puolisen tuntia, tai kunnes päärynät ovat pehmeitä.
Valmista kastike sillä välin kun päärynät ovat uunissa. Mittaa kastikeainekset kattilaan ja keitä viitisen minuuttia koko ajan sekoittaen.
Nosta päärynänpuolikkaat tarjoilulautasille. Tee jäätelöstä palloja ja asettele ne päärynöiden siemenkotakuoppaan. Kaada kuumaa suklaakastiketta päälle ja tarjoa heti.
Resepti Kodin Kuvalehdestä 20/2006.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti